Læs Tårnby Musikskoles vedtægter.
Tårnby musikskole drives i medfør af § 3 a, stk. 4, i lov om musik, jf. lovbekendtgørelse nr. 184 af 3. januar 2008, som ændret ved lov nr. 458 af 8. maj 2013 og fastsat efter samråd med Statens Kunstråd. Nærværende vedtægter er udarbejdet i henhold til lovens § 3.
§ 1 Navn og status
Tårnby Musikskole er en kommunal institution med hjemsted i Tårnby Kommune.
§ 2 Formål
Musikskolen har til formål:
gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk at skabe forudsætninger for livslang, aktiv deltagelse i musiklivet som udøvere og lyttere
at bibringe den enkelte elev instrumentale/vokale færdigheder som forudsætning for personlig musikalsk udfoldelse, såvel i fællesskab med andre som individuelt
gennem beskæftigelse med musik at medvirke til elevernes personlighedsudvikling, samt øge deres forståelse af sig selv som en del af et fællesskab
at medvirke til fremme af det lokale musikmiljø.
§ 3 Indhold
Musikskolen tilbyder undervisning i musik til alle børn og unge op til 25 år med bopæl i Tårnby Kommune. Musikskolen kan endvidere tilbyde undervisning til voksne, samt tilbyde kurser i musikundervisning inden for kommunen.
Musikskolen lægger vægt på at rumme både bredde og elite.
Musikskolen kan give særlige tilbud til talentfulde elever og til elever med særlige behov.
I tilfælde af ledige pladser og efter kommunalbestyrelsens godkendelse kan elever med bopæl udenfor Tårnby Kommune tilbydes undervisning mod forhøjet brugerbetaling.
§ 4 Ledelsens opgaver og ansvar
Musikskolens leder har det overordnede ansvar for musikskolens virksomhed inden for de af kommunalbestyrelsens fastsatte mål og rammer.
Musikskolens ledelse skal i samarbejde med folkeskolen sikre det gensidigt forpligtende samarbejde folkeskole og musikskole imellem.
Musikskolens ledelse skal sikre samarbejdet mellem hjemmene og musikskolen.
Gennem inddragelse af Kulturzonerådet sikres løbende samarbejde og udvikling kulturhus og musikskole imellem.
Lederansættelse og –afskedigelse følger den af kommunalbestyrelsen vedtagne praksis for ansættelse af kommunale ledere.
§ 5 Musikskolens ledelse og skolens daglige drift
Musikskolens leder skal have de fornødne ledelsesmæssige, pædagogiske og administrative forudsætninger. Det forudsættes, at lederen er kvalificeret som lærer ved Musikskolen.
Musikskolens leder har kompetencen til at indstille til ansættelse og afskedigelse af musikskolens personale i overensstemmelse med den gældende overenskomst samt de af kommunalbestyrelsen fastsatte regler.
Musikskolens leder har det ledelsesmæssige, pædagogiske og administrative ansvar for tilrettelæggelse og afvikling af musikskolens undervisning i overensstemmelse med såvel musikskolens vedtægter, kommunalbestyrelsens beslutninger samt regler og retningslinjer fra Kulturministeriet og Statens Kunstråd.
§ 6 Økonomi, budget og regnskab
Musikskolens virksomhed gennemføres med tilskud fra kommune, stat og eventuelt andre, samt elevbetaling i henhold til musiklovens bestemmelser herom.
Musikskolens regnskabsår følger kalenderåret.
Musikskolens leder udarbejder hvert år på baggrund af den udmeldte budgetramme et budgetforslag, og fremsender herefter inden den fastsatte tidsfrist budgettet til Slots-og Kulturstyrelsen sammen med en ansøgning om statstilskud.
Driftsregnskab udarbejdes og forsynes med revisionspåtegning af kommunens revisor og fremsendes til godkendelse til kommunen og Slots- og Kulturstyrelsen inden for de fastsatte frister.
(Regnskabet skal revideres i overensstemmelse med de regler, som lovgivningen foreskriver.)
§ 7 Støttekreds
For at opfylde musikskolens formål om at virke til fremme af det lokale musikliv kan der oprettesen støttekreds/forældreforening.
I støttekredsen/forældreforeningen optages personer eller foreninger, som ved økonomisk ellerpraktisk bistand medvirker til opfyldelse af musikskolens formål, eller som på anden måde støtterformålet.
Mindst en gang om året indkalder musikskolens ledelse støttekredsens/forældreforeningensmedlemmer til møde.
§ 8 Vedtægter
Vedtægterne godkendes af Kultur- og Fritidsudvalget, og kommunalbestyrelsen og sendes til Statens Kunstråd til orientering.
§ 9 Ikrafttræden
Nærværende vedtægter træder efter godkendelse i kommunalbestyrelsen i kraft fra den 1.2.2022.
Godkendt af kommunalbestyrelsen den 29/3 2022.
Fremsendes til Statens Kunstfond til orientering.